Hoe maak je een visie statement?

Kom tot een heldere visie

Een effectief visie-statement moet verschillende elementen bevatten en aan bepaalde criteria voldoen om echt impactvol te zijn binnen een organisatie. Hier zijn enkele essentiële kenmerken en overwegingen voor het opstellen van een visie-statement:

Essentiële Elementen

Toekomstgericht: Een visie-statement moet een duidelijk en inspirerend beeld schetsen van wat de organisatie in de toekomst wil bereiken. Het dient als een gids voor waar de organisatie naartoe werkt.

Motiverend en Inspirerend: Het moet mensen binnen de organisatie inspireren en motiveren. Het moet hen een reden geven om 's ochtends naar werk te komen en bij te dragen aan een gemeenschappelijk doel.

Haalbaar maar Uitdagend: De visie moet realistisch zijn, zodat mensen het gevoel hebben dat het bereikbaar is, maar tegelijkertijd voldoende uitdagend om hen te stimuleren tot grotere prestaties.

Concreet en Duidelijk: Hoewel een visie groot en ambitieus kan zijn, moet het statement zelf duidelijk en begrijpelijk zijn voor iedereen binnen de organisatie.

Uniek en Onderscheidend: Het moet duidelijk maken hoe de organisatie zich onderscheidt van anderen en wat het uniek maakt in zijn sector of veld.

Waar Rekening Mee Houden

Relevantie voor Alle Stakeholders: Het visie-statement moet relevant zijn voor alle belanghebbenden, inclusief medewerkers, klanten, investeerders en de gemeenschap.

Consistentie met Missie en Waarden: Het moet consistent zijn met de missie en de kernwaarden van de organisatie, en deze versterken.

Flexibiliteit en Aanpasbaarheid: Hoewel een visie een langetermijnbeeld is, moet het enige flexibiliteit bieden om aan te passen aan veranderende omstandigheden zonder zijn essentie te verliezen.

Inclusiviteit: Het proces van het ontwikkelen van een visie-statement moet inclusief zijn, waarbij input van verschillende niveaus binnen de organisatie wordt meegenomen.

Communicatie: Nadat het visie-statement is opgesteld, is het cruciaal om dit effectief te communiceren en te integreren in alle aspecten van de organisatie, van strategie tot dagelijkse operaties.

Een visie-statement is niet alleen een zin op papier; het moet leven binnen de organisatie en fungeren als een constant referentiepunt voor besluitvorming en strategieontwikkeling.


FREE DOWNLOAD THE RACE© INNOVATION TOOLKIT EXPIRES IN

0days, 0hours, 0minutes, and 0seconds

DOWNLOAD THE RACE© INNOVATION TOOLKIT

Innovate with
the right tools.

Get started and Innovate Lightning Fast with our proven RACE Innovation toolkit - Download for free.

  • 25+ Templates
  • The Full Playbook
  • 3 Processes

“The expertise to build, conduct and analyze studies and experiments. We have been guided very well. Approach was very specific.”

— Erik | ANWB

Testimonial

Erik

ANWB

"It is presented to the stakeholders at every stage, has different objectives and that makes presentations powerful tools to convince and substantiate."

— Arnica | KPN

Testimonial

Arnica

Vattenval


join the club.

Join our ever growing community of innovation experts and unlock a world of valuable freebies.

© 2023 InnovatieProfessionals B.V. | All rights reserved

Herengracht 449A | 1017 BR | Amsterdam